Chocinella, Chocolate, Chocolate Tasting and Chocolate Education


Home Chocoladeproeverijen Agenda Nieuwsbrief Recensies

Chocolade Recensies

Op deze pagina vindt u informatie over verschillende chocolademakers en chocolatiers en proef-recensies van hun chocolade. Naast de smaken van de verschillende chocolades kunt u hier ook informatie vinden over de cacaosoorten, waar de chocolades van gemaakt zijn en de cacaoregio's waar deze cacao verbouwd wordt.

Door op de link achter de gekozen chocolade te klikken, kunt u de recensie van deze chocolade lezen. Ik hoop u zo wegwijs te kunnen maken in de wereld van Fine Flavor chocolade en u te helpen om uw persoonlijke favorieten te bepalen.

Veel proef-plezier gewenst!

Pierre Marcolini

Deze Belgische chocolademaker, die in 1995 zijn eerste winkel in Brussel opende, heeft inmiddels een flitsend carrière gemaakt in het chocolade vak. Nog in hetzelfde jaar werd hij Wereldkampioen banketbakken en inmiddels zijn de winkels van Marcolini te vinden in Parijs, Londen, New York, Koeweit en zelfs verschillende in Tokyo.

Recensie Carré Chocolat Bahia-Brésil-Grand Cru de Propriété- Forestero 78% cacao klik hier

Friis Holm

De Deense chocolademaker Mikkel Friis Holm is opgeleid als chef kok. Toen deze ontdekker in de jaren 90 in San Francisco (de tijd waarin California zich in een 'food-revolution' bevond) John Scharffenberger en Robert Steinberg tegen het lijf liep, die net in die tijd hun nu zo bekende chocolademerk Scharffenberger oprichtten, was zijn passie voor chocolade geboren. Niet alleen werd Mikkel hun eerste distributeur in Scandinavië, maar ook ontwikkelde hij een groeiende passie voor oude originele cacaorassen uit Midden-Amerika. Deze passie en zijn betrokkenheid bij de Midden-Amerikaanse cacaoproductie, die langzaam aan het onderspit dreigde te delven bij koffie, leidde in 2008 tot de oprichting van Friis-Holm Chocolate. Voor zijn eigen chocolade maakt Friis Holm gebruik van micro-batch cacao of van ondersoorten, die alleen op speciale plekken voorkomen. Aanvankelijk liet hij zijn chocolade maken bij collega Bonnat in Frankrijk, maar tegenwoordig heeft hij zijn eigen chocoladefabriek in Denemarken en kunt u genieten van zijn echte Deense chocolade.
[bron: http://www.friis-holm.dk/en/story/]

Recensie Friis Holm-Chuno Triple en Double turned klik hier

Contactgegevens

Chocinella
Email: info@chocinella.nl
Tel: 06-10646940
KvKnummer: 60219025

2018-05-24 Privacyverklaring